Darmowa dostawa od 50,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Pieczona Dynia Hokkaido BIO z miodem na ostro

2024-10-23
Pieczona Dynia Hokkaido BIO z miodem na ostro

Pieczona Dynia Hokkaido z miodem na ostro.

Te pikantne pieczone kawałki dyni Hokkaido to prosty, zdrowy i pyszny wegetariański dodatek. Wykonane z dyni o cienkiej skórce, znanej również jako dynia red kuri, której skórka jest jadalna, co znacznie ułatwia przygotowanie tego dania.

  • Kategoria: Dodatek
  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Czas pieczenia: 20 minut
  • Całkowity czas: 30 minut
  • Porcje: 6
  • Kalorie: 142 kcal

Składniki:

Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
  2. Przekrój dynię na pół i usuń łyżką nasiona. Ostrym nożem pokrój na kawałki o grubości około 2,5 cm.
  3. Umieść kawałki dyni w misce, skrop oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj, wcierając je w kawałki dyni.
  5. Ułóż kawałki dyni w jednej warstwie na przygotowanej blaszce.
  6. Piecz przez około 20 minut, aż z zewnątrz będą złote, a w środku miękkie.
  7. Przełóż na talerz, skrop miodem i posyp mikroliśćmi, jeśli chcesz.

Wartości odżywcze są orientacyjne.

Kalorie: 142 kcal | Węglowodany: 26 g | Białko: 2 g | Tłuszcze: 5 g | Tłuszcze nasycone: 1 g | Sód: 205 mg | Potas: 801 mg | Błonnik: 4 g | Cukry: 11 g | Witamina A: 3287 IU | Witamina C: 28 mg | Wapń: 63 mg | Żelazo: 1 mg

Wszystkie składniki znajdziesz tutaj.

Smacznego!

Polecane

Zaufane Opinie IdoSell
4.95 / 5.00 237 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2025-01-22
Szybko bez problemu. Towar super!
2025-01-22
Doskonała jakość produktów, mięsko rewelacyjne, terminowa dostawa. Polecam.
pixel